پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش‌رو صحت دارد؟ هشدار نسبت به وزش باد شدید و رگبار در تهران/ پیش‌بینی کاهش دما تا ۱۱ درجه مینو محرز: بیماری مرس خطرناک‌تر از کرونا است و میزان مرگ آن بیش از ۶۰ درصد است آغاز فعالیت سامانه بارشی و کاهش دمای هوا در برخی استان‌ها جزئیات فعالیت مراکز معاینه فنی شهر تهران در ۱۴ و ۱۵ خرداد جاده چالوس از ساعت ۱۰ یکطرفه می‌شود ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های گلستان طعمه آتش شد بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر اعلام محدودیت‌های ترافیکی محور‌های پرتردد کشور از ۱۳ تا ۱۷ خرداد سخنگوی شهرداری تهران: قطع درختان چیتگر و سرخه‌حصار به دلیل آفت‌زدایی و تنش‌های آبی در سال‌های گذشته است کاهش محسوس دمای تهران از چهارشنبه تشدید بارش در ۵ استان/ احتمال وقوع سیل ابتلای مادر به سرخجه می‌تواند سبب سقط جنین شود شهادت مأمور انتظامی در خوزستان سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: سوالات امتحان نهایی قابل لو رفتن نیست/ اگر کسی مدرکی دارد، برای بررسی ارائه کند

روح الله زم اعاده دادرسی می‌دهد؟

مطابق با قانون محکومانی که حکم قطعی گرفته اند از رئیس قوه قضائیه درخواست اعاده دادرسی داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 09
کد خبر: ۶۹۷۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ مهرماه سال گذشته بود که سربازان گمنام امام زمان روح الله زم را در یکی از کشورهای اطراف بازداشت کردند.

 

پس از دستگیری روح الله زم وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شد.

 

اتهامات زم چه بودند؟
«افساد فی الارض»، ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، ارتکاب نشر اکاذیب به طور گسترده، معاونت در تخریب، معاونت در ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور، تشکیل و اداره کانال معاند آمدنیوز و صدای مردم با هدف برهم زدن امنیت داخلی و خارجی کشور، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی یکی از کشور‌های منطقه، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه در ابتدای سال ۹۷ تا زمان دستگیری، همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه نظام جمهوری اسلامی در نیمه دوم اسفند ماه سال ۹۶ تا زمان دستگیری، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی، مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام، فعالیت در کانال معاند سحام نیوز با هدف بر هم زدن امنیت داخلی و خارجی کشور، مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار در دی ماه سال ۹۶، مشارکت در جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده با هدف برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در نشر اکاذیب به طور گسترده، توهین به مقدسات اسلام، تحصیل مال از طریق نامشروع و شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله اتهامات روح‌الله زم است.

 

محکومیت به افساد فی الارض در ۱۳ عنوان اتهامی
پس از صدور حکم اعدام برای روح الله زم سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که او در ۱۳ عنوان اتهامی خود به افساد فی الارض محکوم شده و در نتیجه با تصمیم دادگاه انقلاب حکم اعدام برای وی در نظر گرفته شد البته روح الله زم نسبت به آن فرجام خواهی کرد.

 

البته در جلسه آخر رسیدگی به دادگاه روح الله زم اعلام کرده که پشیمان است و تنها با یک لغزش این کارها را انجام داده است.

 

اما پس از بررسی حکم زم در دیوان عالی کشور سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته از تایید حکم اعدام روح الله زم خبر داد.

 

البته حالا پس از صدور حکم اعدام برای روح الله زم راهی وجود دارد تا این حکم وی دوباره مورد بررسی قرار گیرد.

 

بر اساس قانون محکومان به اعدام می‌توانند درخواست اعاده دادرسی و ماده ۴۷۷ را از رئیس قوه قضائیه درخواست کنند

 

طبق ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۹۲ ، در صورتی که رییس قوه قضاییه رای قطعی صادر شده از هر یک از مراجع قضایی را خلاف شرع تشخیص دهد می تواند پرونده را جهت اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور بفرستد تا به آن رسیدگی شود.

 

حالا بر اساس این ماده قانونی می‌توان گفت که شاید روح‌الله‌ زم هم مانند سایر محکومانی که رای قطعی گرفته‌اند درخواست ماده ۴۷۷ و اعاده دادرسی را بخواهد تا بار دیگر پرونده او بررسی شود و در صورت نقض حکم جدید برایش صادر شود البته باید منتظر ماند و دید که آیا زم درخواست اعاده دادرسی می‌دهد یا خیر.

منبع: باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده